Френският президент Еманюел Макрон предупреди Великобритания, че Brexit е британска вътрешна

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди Великобритания, че Brexit е британска вътрешна
Коментари Харесай

Макрон: Brexit е британска вътрешна криза

Френският президент Еманюел Макрон предизвести Англия, че Brexit е " английска вътрешна рецесия " и Лондон ще би трябвало да поеме отговорност за това по какъв начин напуща Европейския съюз.
" Brexit е английска вътрешна рецесия, а не европейска ", сподели Макрон и добави, че в този момент е значимо да бъдат завършване договарянията и да се види дали има " нещо, което се надявам да излети. "
Но той добави: " В последна сметка отговорността е английска ", по отношение на това дали напуща Европейски Съюз със или без договорка или даже анулира процеса Brexit окончателно.
Макрон съобщи, че е време да се реши въпросът, защото " към този момент прекарахме доста време " за разискване на Brexit и приоритет в този момент беше да се обсъдят бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз.
" Трябва да подготвим бъдещето ", сподели той, говорейки на британски във френския град Лион.
Изтича времето за сключване на каквото и да било съглашение на срещата на върха на Европейски Съюз на 17-18 октомври, преди плануваното овакантяване на Англия на блока в края на месеца след близо пет десетилетия на участие.
Коментарите на Макрон пристигнаха малко преди английския министър председател Борис Джонсън и ирландския му сътрудник Лео Варадкар да кажат, че могат да видят „ път “ към реализиране на възможна договорка за бракоразвод по Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР